Over Beryl

Even voorstellen! Wij zijn Carmen & Beryl, twee jonge creatieve zussen uit het hoge noorden van Friesland. Wat leuk dat je in onze webshop komt kijken! Wil je wat meer weten over ons verhaal? Lees dan hieronder wat wij daarover vertellen.

Beryl:

De creativiteit zat er van jongs af aan in. Een opleiding in deze sector was dan ook voorbestemd. Ik heb Mode & Design gevolgd in Leeuwarden en leerde het materiaal leer kennen. Ik was opslag verliefd! In 2015, toen ik 18 jaar was, ben ik begonnen met eerst kleine etuitjes te maken. Vervolgens maakte ik een shopper voor mezelf en zette deze op mijn eigen facebookpagina. Ik kreeg zo veel leuke en enthousiaste reacties, dat ik deze shopper ook voor vrienden en familie ben gaan maken. Ik bedacht weer nieuwe creaties van leer, tassen groot en klein, en vond dat het tijd was voor een eigen naam, logo en Facebook en Instagram pagina. Beryl Tassen & Accessoires was geboren! Niet veel later kwamen er winkels die mijn tassen wilden verkopen en ook werd het een poosje later tijd voor een eigen webshop.

Inmiddels heb ik van mijn grootste hobby mijn beroep kunnen maken en dat geeft mij iedere dag weer vlinders in mijn buik. Sinds 2017 is mijn zus Carmen erbij gekomen en als zusjes vullen we elkaar perfect aan. Iedere dag werken wij met onwijs veel plezier aan ons bedrijf met als doel vele vrouwen blij maken met unieke, handgemaakte producten. Het is super leuk om als zussen samen te werken en de hele dag door komen er nieuwe, creatieve ideeën in ons hoofd naar boven.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een stukje creativiteit in zich heeft en dat kan zich op heel veel verschillende manieren uiten. Door op een creatieve manier in het leven te staan, kan je niet alleen jezelf en anderen een plezier doen, maar voelen mensen zich ook veel beter! Dit is de absolute reden waarom ik zoveel van dit vak houd.

Carmen:

Na mijn opleiding HBO-Rechten te hebben afgerond, ben ik in 2017 aan het werk gegaan bij de provincie Fryslan. Al vanaf jongs af aan droomde ik ervan om te ondernemen. Ik bedacht allemaal dingen waarin ik een bedrijf zou kunnen beginnen. Je eigen ding creëren en daarvan kunnen bestaan, leek mij fantastisch! Toen Beryl in 2016 begon met Beryl Tassen, vond ik dit meteen helemaal geweldig. Beryl begon met een paar tassen maken voor familie en vrienden, maar groeide steeds verder door en het bedrijf werd steeds serieuzer. Op een gegeven moment dacht ik: Ik vind dit zo leuk! Ik ga haar helpen! 

Ik pakte eerst de zakelijke kant op. Facturen, btw aangiften, noem het maar op. Eigenlijk had ik geen idee hoe dit werkte, maar zag het als een grote uitdaging! Toen ik dit steeds verder onder de knie kreeg, leerde Beryl mij het snijden van de patronen uit het leer. Zo kon ik ook daadwerkelijk bijdragen aan het productieproces. Intussen liet ik mijn creatieve brein er steeds verder op los en door de combinatie van Beryl & mij, kon het bedrijf zich steeds verder ontplooien. Na een tijdje heb ik mijn andere baan opgezegd om volledig voor het ondernemen te gaan. Ik bedenk leuke (marketing)acties, schrijf alle teksten voor de social media & de website, zorg dat alle tassen bij de nieuwe eigenaresses aankomen, zorg voor de boekhouding, beantwoord al jullie leuke mailtjes & vragen, snijd de patronen uit het leer, werk de website bij, noem het maar op!

Stil zitten is er nooit bij, het is zeer dynamisch en dat maakt het zo onwijs leuk. Ik vind het iedere dag opnieuw ontzettend bijzonder dat wij gezamenlijk dit neer hebben kunnen zetten en ben mega trots op ons & ons team. We zijn iedereen zo onwijs dankbaar die in ons gelooft, al het enthousiasme dat we keer op keer ontvangen en alle fantastische klanten die met onze tassen lopen te shinen. Jullie zijn geweldig!